miércoles, 30 de marzo de 2016

Monte Tibert (2648 m) Val Grana. 24-03-16



Sortim del Pàrquing del Santuari de Sant Magno (1761 m). 
Pensem que començarem la sortida sols però arriben dos cotxes de "maduritos" italians que es preparen i surten en un pim pam. 
Un ens diu que fan via per què a les 14.00 hores ha d'estar treballant a Cuneo. 
Nosaltres estem de vacances i fluim. També van al Mont Tibert. 
Ens suggereix que seguim les seves traces. Aixi ho fem. Remuntem la carretera nevada , tallant alguna curva fins una borda. Allà, seguint la traça dels italians, trenquem a Nord seguint la lloma cada cop mes dreta. La neu esta un pel dura i  relliscosa aixi que la Mabel es posa ganivetes despres de patinar un parell de vegades. Seguim fins un repla des d'on es veu la Creu del cim a l'esquerra. Flanquegem una mica guanyant alçada fins la pala sota el cim. Fem quatre zetes fins sortir a la lloma esquerra del cim i contemplar la Vall de Maira. L'altre vessant del cim es l'encantadora subvalleta de Marmora, on vam estar el dia anterior. A l'esquerra del Mont Tibert, passat el coll d'Intersile es veu factible el Sibolet però preferim baixar abans que la neu es converteixi en sopa-pasta. 
Xerrem una estona amb els italians, que ja estaven a punt per baixar, de sangria, paella, la festa barcelonina i altres herbes. 
Ens traiem esquis i sense cap complicació assolim la creu de fusta del cim. Contemplem el paisatge en un dia espectacular. 
La piràmide del Mont Tabor al fons. Ens preparem per la baixada directe fins el monestir. La neu a la pala a dalt just ha transformat i es baixa espectacularment be. Una mica mes abaix comença a estar una mica estovada però es deixa fer la mar de be. Ens anem creuant amb una marabunta d'italians i alemanys que pugen. 
Fem una volteta pel monestir, ple de neu, abans d'arribar al cotxe. Excursió senzilleta però de les que creen afició, per la neu, el dia i els italians "catxomotivats".

(Cronica de la Mab)










el track de la ruta per si us interessa!

No hay comentarios: